OPPLEGGET PÅ BET BEHANDLING

Hei og god kveld. Har dere hatt en fin dag? Selv har jeg vært i barndåp, noe som var veldig koselig. Nå har jeg kommet meg hjem og har Elise på besøk. Vi skal nemlig med Kiel båten imorgen så da passet det best at hun sov hos meg siden bussen til Oslo går fra Tønsberg.

Men, tilbake til overskriften. Det var noen som ville at jeg skulle skrive om opplegget på BET og det kan jeg så klart gjøre. Så her kommer en oversikt over hvordan dagene i BET behandling ser ut:

07:30-08:00, da er det frokost. Den er jeg aldri med på da jeg rett og slett ikke orker å stå opp så tidelig og i tillegg er jeg ikke så glad i mat så tidelig på morgen.

09:00-09:05, da er det morgen møte. Vi får vite hvem som er på jobb, hvem og når vi skal ha terapi time og hvem vi skal ha fokussamtale med på morgen.

09:05- 09:30, da er det fokussamtale. Det vil si at vi skal lage et fokus for dagen, noe vi skal jobbe med i løpet av dagen. Det kan være ting som er utfordrende i løpet av dagen som man velger å ha fokus på den dagen. Man kan ha samme fokus over flere uker, for ting som er vanskelig er ikke bedre på bare en dag. Målet med fokus er å bli bevvist følelser, tanker og handlinger som oppstår i løpet av dagen! Og for å ha en konkret ting å jobbe med hver dag!

11:30-12:00, da er det lunsj.

Legetime: Man har en samtale med lege en gang i uken. Da kan man ta opp ting som en lege kan svare på som for eks medisiner eller ting om den fysiske helsa.

Terapitime: Det er som en vanlig psykolog time med en  av behandlerene eller en av de som jobber i posten. Der kan man ta opp ting som er vanskelig, ting som man sliter med, ting man ønsker å jobbe med. I terapitimene kan man snakke om det som opptar en akkurat der og da. Terapitime har man hver dag bortsett fra den dagen man har legetime.

14:00-14:30, da er det gå tur. Den er det også sjeldent jeg er med på, da jeg rett og slett hater å gå tur. Men jeg prøver å tvinge meg selv til det fordi det er en del av planen som skal følges.

15:45-16:15, da er det middag.

16:20:16:30, da er det ettermiddagsmøte. Vi får da vite hvem som er på jobb, hvem som har medisnene og hvem vi skal evaluere fokus med.

16:30, da er det evaluering av fokus. Det er kun en kort samtale om hvordan det har gått med jobbingen med fokuset gjennom dagen og om man har gjort seg noen erfaringer eller lagt merke til noe spesielt ved det man har jobbet med.

Etter dette har vi fri resten av kvelden, og kan gjøre hva vi vil. Da kan man også dra ut å finne på ting om man ønsker det (det skal man helst ikke gjøre i “arbeidstiden” som er fra 09:00 til 16:45)

Fra fredag til søndag kveld/ mandag morgen er det permisjon! Det er noe alle må hver helg, med mindre man har en veldig spesiell avtale!

Som dere ser så er det ingen hvileplass, her må man jobbe. Det er opplegg å følge hver dag, og flere avtaler i løpet av dagen, men i mellom alle avtalene går tiden utrolig sakte og jeg kjeder meg mye av tiden. Jeg pleier også å sove en times tid midt på dagen, da jeg blir veldig trøtt og sliten av å stå opp tidelig. Jeg legger meg også kjempetidelig. Jeg legger meg vel kl 19 og ligger på tlf til kl 20:30 og da funker medisinene og jeg legger meg til å sove. Så jeg får veldig mye søvn, selvom jeg våkner en del i løpet av natten. Jeg er vel en av de som trenger veldig mye søvn for å fungere. I tillegg tror jeg at alle avtalene og alle samtalene gjør meg ekstra sliten, jeg er kun vandt til å ha en samtale i uken og nå er det plutselig flere samtaler i løpet av dagen.

Jeg håper jeg nå har gitt dere et lite innblikk i hva bet behandlingen går ut på og hvordan dagene her ser ut. Er det noe mer dere lurer på er det bare å spørre i kommentarfeltet så skal jeg svare så godt jeg kan ved hjelp av den erfaringen jeg har gjort meg på det tiden jeg har vært her.

Ønsker alle en god kveld videre, så skrives vi plutselig igjen.

-Mona Marlene

5 kommentarer
  1. Kan du skrive litt om hva dere snakker om i fokussamtalene? Og terapitimene – hva snakker dere om da?

  2. Hei
   Så fint at du skriver om dette; jeg skal selv behandles der etter ferien, og jeg gru-gleder meg……
   Jeg både vil….og vil ikke!

   Måltidene; Får dere selv velge hva dere vil ta og mengde?

   De som er der samtidig som deg; sliter de med de samme utfordringene som deg, eller har dere forskjellig problematikk?

   Selv sliter jeg med mat/bulimi og til dels alkohol.

   Vil svært gjerne høre mer fra det du opplever og erfarer på BET.

   Ønsker deg lykke til videre.

  3. Hvor hen er dette stedet? Og hvordan får man plass på et sånt sted? Via legen din?? Vil gjerne vite hvordan man gjør dette. Valgte du dette selv? Hvor lenge er man der?

  4. Til Stine,
   BET ligger i Asker/Bærum. Jeg ba fastlegen min søke meg spesifikt dit pga omtaler jeg har hørt. Har vært på vanlig spiseenhet i det offentlige tidligere, men der var det ikke korrekt fokus ift mine utfordringer/problemer. Jeg fikk komme dit en tur ganske fort på en kartleggingssamtale for at de skulle se om de kunne ha et tilbud til meg. Det mente de, og da ble jeg satt opp på venteliste for behandling. Jeg skal i første omgang være dær i 4 uker.

   hilsen Elisabeth

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg