FORVERNSAMTALE

Torsdag forrige uke var jeg på en forvernsamtale i Sandefjord, ang en ny behandling. Behandlingen det er snakk om er BET behandling. Jeg tror den ofte blir brukt på mennsker med borderline. Jeg har prøvd mye som ikke har fungert, så da har vi sammen blitt enig om at jeg skal prøve BET. Jeg selv har vært veldig skeptisk til denne behandlingsformen da jeg opplever den som veldig kald. Men jeg har valgt å gi det et forsøk. Hva har jeg å tape?! Tenk om dette faktisk er noe som kan hjelpe meg?

Jeg ble fortalt litt om opplegget- hvordan de jobber og hva som forventes av meg som pasient der. Det hørtes helt greit ut, og jeg håper jeg klarer å gjennomføre og at jeg har nytte av den type behandling. Jeg ble overasket over resultatet av samtalen, da jeg ble satt på venteliste med en gang etter første samtale. Ventetiden er bare på 1-2 måneder så det kommer til å gå veldig fort. Jeg både gleder meg og gruer meg. Gleder meg til at jeg kan lære andre måter å takle ting på, gruer meg fordi jeg er redd de som jobber der er kalde- for kalde mennesker er det verste jeg vet. Det blir også en utfordring å komme seg opp til frokost om morgenen, i og med at jeg sover så dårlig om natta.

Jeg skal prøve to uker først for å se om dette er noe jeg kan ha nytte av eller ikke. Å hvis de mener jeg har utbytte av det blir det innleggelse på 2-3 måneder kanskje- det var visst veldig forskjellig hvor lenge man er der.

Er det noen som har erfaring med BET og vil fortelle litt om åssen det var? Jeg vil veldig gjerne høre deres erfaringer så jeg ikke får sjokk når jeg kommer dit. Både det positive og det negative.

 

-Mona Marlene

11 kommentarer
  1. Har ikke erfaring med BET selv men har ei venninne som har nevnt at BET hjalp for henne. Hun nevnte ikke så mye men hun sa at behandlerene var veldig direkte men likevel brydde seg. Så håper det betyr at hvis selve behandlingen er kald at vertfall ikke behandlerne er kalde. Håper du får god hjelp 🙂

  2. Kan du blogge underveis når du får behandlingen om hvordan du synes det er? Hvis du orker og klarer det. 😊

  3. Jeg har ingen erfaring med BET, men har vært innlagt samme sted en del ganger. Vet at det har skjedd en del utbytting av personale, men de jeg møtte der er i allefall ikke kalde😊

  4. Eg var på BET pga traumer (PTSD), anoreksi og angst fekk god utbytte av BET. Vil du vita
   meir er det bare å finna meg på fb og senda ein pm. Det er ikkje bare borderline pasienter som er der, men ulike diagnoser 😉

  5. Bet er helt jævlig. De har fokus på ansvarliggjøring og hvis man f.eks sier man vil skade seg eller sånne ting sier de bare «men det er ditt valg», eller hvis du skader deg så bare lapper de sammen, og snakker ikke om det. De er totalt kald, og hele greien handler om at du selv skal ta ansvar. Kjenner mange som har blitt enda mer ødelagt av BET.

    1. Hei Mona Jeg kjenner ikke BET direkte, men all min erfaring, uansett type behandling tilsier at det kun er de av oss som virkelig tar fullt og helt ANSVAR for egen helse, som blir helbredet. For det å være i OFFER, gjør
     1. at vi sitter fast i egen lidelse, som vi bare gjentar når vi forteller andre hvordan vi lider, at vi ikke blir forstått, (eller at andre er kalde fordi vi ikke blir møtt i vårt offer mønster)
     2. at vi stivner i troen på at det er andres skyld, (eller egen skyld) Da blir vi stuck, kommer ikke videre.
     Med 1. og 2. uteblir helbredelsen , fordi vi ikke tar ansvar og endrer mønstre og trossystemer som gjør helbredelse mulig.
     Jeg vil anbefale å se på Youtube og lytte til Gabor Mate`Han forklarer om hva traumer er, kommer av og helbredes, for meg den beste. Og også Franz Ruppert. De to er supre. Gir inspirasjon og håp.
     ØNSKER DEG MASSE LYKKE TIL

  6. Trur eg var heldig då eg var der men så sleit eg heller ikkje sjølvskading så anar jo ikkje korleis det håndteres. Men ja det handle om å lære å stå i følelsene og våge å kjenne på de fullt ut uten å flykta.

  7. Jeg har vært på den avdelingen selv og har dessverre flere dårlige erfaringer enn gode. Jeg var bare der noen dager med BET, men det ble ikke laget noen plan for meg fordi jeg skulle sendes videre, men det lille jeg opplevde av BET var ikke bra for meg i alle fall.
   Spent på om du har fått plass der nå, og håper det kan hjelpe deg. Noen av de som jobber der er greie altså, så håper du er heldig og treffer på dem.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg