7 FORDELER MED Å BO I BRMANNET BOLIG

Det er alltid noen her: Det er personal her 24/7, noe som er veldig betryggende. Har du det vanskelig har du personal tilstede som du kan snakke med, er du redd og ikke klarer å være alene- er det bare å gå ned i stua der personalet sitter. Det er også våken nattevakt, noe som er veldig trygt da jeg er veldig mye redd på kveldene/natta. Om du så bare ikke vil være alene, så er det alltid noen her liksom.

Jeg blir kjørt: Jeg blir alltid kjørt til behandling som er to dager i uken, og det hender de kjører og henter meg på jobb. Det er veldig deilig å slippe å busse hele tiden.

Jeg kan få hjelp til rydding: Noe som er veldig nødvendig når jeg er dårlig for da ser det faen ikke ut her. Da er det mye lettere at man gjør det sammen. Ikke så ofte jeg får hjelp slik som før, men det hender om jeg eller psykologen sier det er nødvendig.

Fellesmiddager: Det er fellesmiddager her 4 ganger i uken, som vi betaler 50 kroner for. Ikke så ofte jeg spiser her, men det hender. Kjekt om man ikke orker å lage mat selv..

Fellestur: De prøver å få til en fellestur i uken, da vi drar innom forskjellige butikker, går tur og dra på stranda om sommeren. Disse turene er jeg som regel alltid med på da det er fint å komme seg ut, og besøke forskjellige butikker man kanskje ikke er i så ofte.

Leilighetene er en branncelle: Det er veldig trygt. Hvis det begynner å brenne i en leilighet så sprer ikke brannen seg, den slukker i den leiligheten det brenner i. Noe som er mye tryggere om jeg skulle bodd i en vanlig leilighet. En annen betryggende ting er at brannvesenet kommer med engang da de ligger 1 min unna.

Omsorgs personer: Du får jo mange omsorgs personer som er der for deg og som tar litt vare på deg, gir deg klemmer osv. Det føles godt å ha noen som er der for deg hele tiden/når det måtte trengs. Å det er så klart godt å være glad i noen som du ser såpass ofte.

Det er vel disse tingene jeg kommer på som er bra med å bo i bemannet bolig. Det er sikkert flere ting, men disse er vel de tingene jeg synes er det aller beste.

Flere som bor i bemannet bolig?

-Mona Marlene

 

7 kommentarer
  1. Fordel med å bo i bolig er at man slipper å fryse ihjel om vinteren, eller bli klissvåt når det regner. Busker er ikke like tette, telt er også litt ukult i det lange løp.

   (En leilighet er faktisk også en bolig. Men du mener kanskje enebolig, for da stemmer blogginnlegget litt bedre.)

  2. Hei! Hvordan tok du valget om å flytte inn i bemannet bolig? Har selv takket nei noen ganger, men teamet rundt meg (og litt meg) ser/ sier det ikke går lengre. Er det rolig der, eller mye bråk med andre beboere? Føler du det hjelper? Hvor mye kan personale evt være inne til deg? Kan de hjelpe deg med «alt» du evt trenger, eller er det veldig begrenset hverdag hvor mye «tid» du får? Kan de evt være på i dårlige perioder og av i bra, eller blir man trua med og må flytte om man har lange bra perider og klarer seg selv? 😊😊

  3. Hei. Det var barnevernet som ordnet det til meg, og jeg stod uten bosted for jeg måtte flytte fra der jeg bodde- så jeg hadde ikke så mye valg. Jeg hadde heller ingen formening om det da jeg ikke visste hva jeg gikk til.
   Her er det veldig rolig, men det varierer nok fra sted til sted, samme med oppfølging- hvis du får tiltaksplan der det står hvordan hjelp du skal ha så må de følge den. Men her har de ikke det. Jeg får hjelp til vasking og rydding innimellom, de kommer på tilsyn innimellom- men har ikke noe fat oppfølging her lenger, noe jeg er veldig misfornøyd med selv. De har aldri trua med å kaste meg ut her nei, har bodd her i nærmere 6 år. Ønsker deg lykke til, gjør det du tenker er best for deg, og ta imot all den hjelpen du kan få hvis du føler du trenger det

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg