Psykiatri boliger= en skam

Hvem har ansvaret for at de ulike bemanna psykiatri boligene er bra nok? Hvilke politikere satser på akkurat dette? Hvem har ansvaret? Hvorfor finnes det ikke egne psykiatri boliger for oss unge? Hvorfor er det ikke tilsyn fra fylkesmann her for eksempel? For hva er vitsen med å bo i bolig om man ikke skal få den hjelpen man trenger? Det blir så ufattelig dårlig fulgt opp, akkurat som vi er helt glemt gruppe som ikke prioriteres. 

I mine øyne er dette en skam hvordan mange av disse boligen ikke funker som de skal. Her blir man plassert sammen med en haug veldig syke mennesker, mennesker som er 40 pluss. Å plassere unge mennesker i sånne boliger hører ikke hjemme en plass. Å det verste er at det er så mange dårlige boliger- inkludert den jeg bor i, også er det ingen som følger opp/ sjekker at ting er forsvarlig og at vi som bor her faktisk får den hjelpen og oppfølgingen vi har krav på. Det er jo en grunn til at man bor i bolig, da skulle man også fått den oppfølgingen man trenger. 

Sånn som denne boligen jeg bor i har man verken tiltaksplan, kontakter per vakt eller noe som helst faste avtaler utifra hver enkeltes behov. Personalet har nå i utgangspunktet ikke noe med meg å gjøre etter de tok fra meg tilsynene som var to ganger om dagen. Mine ønsker og mine behov blir ikke tatt hensyn til eller prioritert. Jeg får ikke noe av det jeg trenger her. Til og med behandleren min ser det og her om dagen sa hun at hun ble helt matt av opplegget, for som hun også sier “jeg når ikke frem”– selv henne blir ikke hørt når hun taler min sak. De her jeg bor nekter å forbedre seg, nekter å endre seg slik at jeg kan få en liitt bedre hverdag. For tro meg, vi har prøvd, men det er som å møte en vegg. Det er rett og slett en stor skam. Mange synes jeg er heldig som bor i bemannet bolig, men jeg skal love deg at det er ingen drøm, tvert i mot. 

Det verste er å ikke bli hørt, når man forteller hva man trenger og hva man ønsker for å få en bedre hverdag, når man gang på gang får nei det går ikke, eller nei sånn jobber vi ikke her. Altså, det er lov å endre seg. Det å hele tiden må kjempe med nebb å klør for å i det minste få noe som helst slag av oppfølging er ekstremt slitsomt, og det gjør hverdagen enda vanskeligere enn den er fra før. Man føler seg ikke akkurat verdt noe, eller at de i det hele tatt bryr seg om deg her. Det skaper så ekstremt mye negativitet og det tar all energien min å hele tiden måtte kjempe imot de og krangle med de. Energi jeg ville brukt på positive ting. Det er så viktig å ha et trygt og godt hjem- en trygg havn, det har alt å si for å kunne ha det bra og komme seg videre. 

Noen boliger funker kjempefint, men da må du nærmest være psykotisk for da får du en haug med oppfølging, tid, kjærlighet, ansatte som går over vakta, da ansetter de ekstra personal- altså, man trenger ikke være psykotisk for å trenge en del oppfølging eller for å få tid fra personalet. Å enda så klager de på at de kun får tilsyn hver time?!!! De aner ikke hvor heldige de faktisk er.  Det er ikke kun psykotiske mennesker som sliter og har det vanskelig for å si det sånn. Å det irriterer meg noe enormt at noen får alt servert på et sølvfat mens andre ikke får en dritt. Jeg vurderer faktisk å skrive om dette i avisen så de med makt kan få opp øynene og stilles til ansvar.  

Jeg har som sagt sagt til behandler at jeg vil flytte, flytte til en bolig der man faktisk får mer oppfølging, der de har tiltaksplaner og der de faktisk har kontakter per vakt. Jeg har sett meg ut en bolig, og vi skal få sjekke ut ventelistene de har der. Vi skal prøve en siste gang å ha møte med sjefene over boligen, for å få til en forandring for det er viktig også med tanke på behandlingen jeg har startet opp i at ikke boligen drar meg såpass ned som de gjør. For skal behandlingen funke, må jeg ha det bra hjemme og få den oppfølgingen jeg trenger her. 

Dette tema gjør meg så sint, faktisk forbanna. Jeg er lei av å ikke få den hjelpen jeg trenger og å ikke bli hørt eller bli tatt hensyn til. Å det irriterer meg at de med makt ikke gjør noe på denne fronten, kanskje på tide at våre flotte politikere lukker opp øynene? Det skal ikke være sånn, og noe må gjøres.. Dette gjelder alt for mange mennesker. 

Er det flere som har erfaring fra psykiatri bolig?

3 kommentarer
  1. Så bra du skriver! Du kunne godt hatt innlegg i avisa. Psykiatribolig har jeg adri hørt om. Jeg synest det er uheldig at unge mennesker skal plasseres sammen med langt eldre, men skjer jo hele tiden i helsenorge desverre.

  2. Er det ikkje slik at ein ikkje kan søke boliger i andre byer? Må man ikkje bo i den byen man søker? Eg bare lurer….:) du skriv bra eg heier på deg

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg