Jeg ønsker meg et varmere samfunn

Til jul ønsker jeg meg et varmere samfunn- for fy faen for ett kaldt samfunn vi lever i. Mennesker kan være så slemme, egoistiske og  kalde at halvparten kunne vært nok. Jeg er så såra, lei meg og skuffa nå, denne julen kunne ikke blitt verre.  Jeg blir også sint, når jeg blir så såra som nå, og når mennesker er som de er. Jeg er så lei av å bli dårlig behandlet, og å hele tiden få dritt samme hva jeg gjør. Det bekrefter bare tankene om at jeg er et forferdelig menneske, og en byrde for alle rundt meg. 

Vi trenger varmere mennesker, mennesker som inkluderer, som stiller opp for hverandre og som prioriterer de de er glad i. Det finnes alt for mange mennesker som lider i denne verden, mennesker som ikke har familie rundt seg, mennesker som sitter alene i alle høytider, mennesker som er så forbanna ensomme i en verden full av mennesker. Hvorfor er det så vanskelig å bry seg om de som virkelig trenger det? Folk må slutte å være så forbanna egoistiske og legge holdningen om at “så lenge jeg og mine har det bra, så driter jeg i resten” på hylla. 

“Jeg må være et forferdelig menneske for de som kjenner meg, når selv fremmede er villig til å prioritere meg i julen- men ikke de rundt meg som sier de elsker meg”

Denne tiden er alltid vanskelig, men nå er den ekstrem. I går fikk jeg beskjeder som satte meg totalt ut, som svei så langt inni hjertet at jeg at jeg ikke kan beskrive det engang. Ikke bare en beskjed, men flere og det bare ballet seg på med dårlige nyheter og helvete begynte. 
Hvem har egentlig bestemt at julen kun skal være familie tid? Hvorfor er det så vanskelig for folk å inkludere andre- også i en slik tid? Jeg tenker med meg selv, at jeg skal ikke bli en slik voksen- jeg kommer alltid til å stille opp for de som trenger meg og for de som ikke har noen å være sammen med i høytider- for det får man til, det handler bare om hva man velger å prioritere. Jeg vil alltid gjøre alt jeg kan for de jeg elsker- å det smerter å vite at folk ikke er villig til å gjøre det samme for meg. Det er en grunn til at jeg ikke tror på ord, men handlinger. For når ordene ikke samsvarer med handlingene, sier det alt. 

Samfunnet trenger mennesker som ser, som lytter, som stiller opp, som inviterer og inkluderer, mennesker som viser godhet og varme, mennesker som gir av sin tid, mennesker som tar bedre vare på hverandre. For skal vi være her mot eller for hverandre? Verden er ille nok som den er, og vi trenger ikke gjøre den verre.  Fordi det er så viktig, viktig for at mennesker skal ha det bra. Vi trenger ikke mennesker som gir hverandre opp av en bagatell,  eller familier som vender deg ryggen, folk som ikke inkluderer eller prioriterer hverandre. Å bli gitt opp av mennesker rundt seg er noe av det vondeste man kan oppleve, jeg har opplevd det sååå mange ganger og smerten kan overhode ikke beskrives. Og fordi jeg vet hvor vondt det er å bli svikta, så hadde jeg ikke klart å bare gitt opp mennesker rundt meg. 

Samfunnet trenger mennesker som sier mer Ja, eller det er mulig, eller bare å være med. For det meste jeg hører er : nei det passer ikke, nei det går ikke, nei det er umulig at du kommer ned å besøker oss her. Istedenfor å faktisk inkludere, så gjør folk det stikk motsatte. Jeg tenker det er sjeldent ting er umulig, det handler bare om hva du gidder å prioritere og hvem du gidder å prioritere. Det er ikke så mye som skal til, for at verden føles som et litt  bedre sted å være. Alt for mange mennesker kjemper en kamp vi ikke vet en dritt om, så vær snill å god alltid- for du vet aldri hva andre mennesker går å bærer på. 

Jeg anbefaler alle å bry seg mer spesielt i denne vanskelig tiden, gjør noe godt for noen som trenger det. Dette er en ekstremt sårbar og vondt tid for utrolig mange mennesker, flere enn vi tror har det jævlig på denne tiden av året. Små handlinger av godhet, kan betyr hele verden for den som mottar. 

Mona Marlene

1 kommentar
  1. Det var utrolig godt skrevet!!
   Jeg kjenner desverre igjen mye du skriver! Og jeg er så utrolig enig med deg!
   Jul er en familietid, og noen mennesker blir ekskludert. Enten om de ikke har familie, eller at fam er langt borte, eller at familien velger å ekskludere.Får veldig vondt av det du opplever nå. Du må bare skrive til meg hvis du vil! 🙂
   Du virker som en kjempereflektert og god person! Ikke la noen få deg til å tro du ikke er bra! <3 Og ALLE fortjener en god jul!! <3 klem

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg