Vi trenger ikke et barnevern i Norge

(Bilder fra foredraget jeg holdt på Løvetannmarsjen i 2014, som omhandlet nettopp dette temaet)

Jeg skjønner egentlig ikke hvorfor jeg piner meg selv ved å delta i diskusjoner som dette, som jeg nevnte i  forrige innlegg så er det på spesielt en facebook profil det foregår heftige diskusjoner om barnevernet og Foandringsfabrikken. Men jeg klarer ikke la vær og engasjere meg og si det jeg mener, når det kommer frem ting der som overhode ikke stemmer med virkeligheten- da har jeg faktisk behov for å skrive hva som faktisk stemmer og ikke når det kommer til blant annet Forandringsfabrikken som jeg har vært med i over mange år. Jeg kjenner jeg blir skikkelig forbanna, for menneskene de inne evner ikke å skrive ting på en konstruktiv måte at all. Å dette er godt voksne mennesker, som lirer av seg så mye usmakelige, stygge, barnslige, hatefulle og angripende kommentarer. Jeg blir sjokka, rett og slett- at det ikke går an å føre en ordentlig diskusjon på en voksen og saklig måte. Samme hva jeg har skrevet så er det liksom INGENTING som går inn, og jeg får alt annet enn konstruktive tilbakemeldinger. De fleste menneskene her inne er vel enten godt voksne mennesker som selv har mistet sine barn og mener det er feil, eller unge som har blitt flyttet fra foreldrene sine uten at de ser noe grunn til det. Lettere sagt mennesker som hater barnevernet og nekter for at de i det hele tatt gjør noe som helst bra. For fokuset er KUN på negative og alt det som ikke fungerer. 

Det er ingen tvil om at barnevernet må endres til det bedre, ingen tvil om at det er en forbanna lang vei å gå. . Det er helle ingen tvil om at barnevernet gjør utrolig mye feil, og i mange tilfeller ødelegger familier- det har jeg selv erfart med mennesker rundt meg. I mange tilfeller blir barn flyttet uten tilstrekkelig grunn- noen som ikke hadde trengt å bli flyttet. Å det trengs ikke bare en endring i forhold til flytting fra hjemmet, men også endring i hvordan barnevernet behandler barna som er under deres omsorg, hvordan de blir behandlet i fosterhjem, hvordan de blir behandlet helt ulikt fra andre barn som IKKE er i barnevernet osv. Å så må man huske at det er veldig mye som står opp til fylkesnemda, og ikke barnevernet.  Det er mange spekteret av barnevernet som virkelig må endres, og dette kan jeg faktisk uttale meg om fordi jeg ha vært i det systemet nesten hele livet og selv har kjent det på kroppen- på både godt og vondt, noe disse menneskene ovenfor tydelig ikke klarer å forstå fordi jeg blir sett på som en dum unge som er hjernevaska av Forandringsfabrikken som ikke aneeer hva jeg prater om. Men Gud forby å ta innover seg at det faktisk finnes unge mennesker der ute i verden som vet hva de prater om 🙂 

Det er heller ingen tvil om hva jeg mener når det kommer til straff av barneverns ansatte eller fosterforeldre, for de skal ikke slippe unna straff om det er grunnlag for det. Noe disse menneskene ovenfor også er veldig opptatt av. Så klart bør de straffes på samme måte som resten av befolkningen, når det er grunn til det. Noe jeg har sett lite til har blitt gjort. 

Jeg har både gode og dårlige erfaringer med barnevernet, men så fort man ytrer at man også har kjent på de gode erfaringene, da er det nytteløst å diskutere med disse menneskene. De skulle bare visste hvor mye jeg har hatet barnevernet, ikke nødvendigvis fordi jeg ble tatt ut av hjemmet, men alt det andre det innebærer å være barnevernet. Jeg har kjeftet og smelt på saksbehandler daglig i mange år, jeg har hatet de mer enn noe annet i denne verden. Fordi de på mange måter har ødelagt livet mitt og er den største grunnen til at jeg har det sånn som jeg har det den dag i dag. Å så klart er jeg bitter- jeg er jævlig bitter faktisk, spesielt på fylkesnemda. Men det hjelper meg ikke en dritt å skive hat om de overalt, for ingenting endres av det- verken barnevernet eller min historie. 

Barnevernet fungerer ikke på mange plan, og det er jeg fullstendig enig i. Men at vi ikke trenger et barnevern i Norge er jeg sterkt imot, og for meg høres det bare helt idiotisk dumt ut. For hva med alle de barna som da blir stående uten hjelp? Alle de barna som lider under sine foreldres omsorg. Hva med alle de barna som lever med mishandling, seksuelle overgrep, omsorgssvikt, rus og alkoholiserte foreldre, alle de barna som opplever å bli solgt til pedofile av sine egne foreldre. Hva med DE? Ved å legge ned barnevernet fratar vi disse barna muligheten til hjelp, muligheten til et godt liv, muligheten til en god og trygg barndom. Fordi at alle barn skal bo hos foreldrene sine av prinsippsak? Jeg lurer på om disse barneverns  haterne ser på dette som helt ok og rettferdig? Å hvis man virkelig mener det, så er man en stor bidragsyter til å ødelegge barns liv i Norge. Vi må bare innse at det er altfor mange dårlige foreldre i Norges land, foreldre som aldri burde satt barn til verden, foreldre som er barnas første overgripere. Vi kunne ikke klart oss uten et banevern, men vi trenger et barnevern som er mye bedre for barna. 

Jeg kunne skrevet en bibel om dette tema, fordi jeg har så mye erfaringer og meninger knyttet til tema. Hvordan elendig fosterhjem får fortsette som fosterforeldre, hvor lite barn blir tatt på alvor i forhold til fosterforeldre, hvor lite barn blir tatt på alvor generelt blir tatt på alvor i forhold til voksne, hvor jævlig man faktisk kan ha det i fosterhjem- som SKAL være bedre enn det man kom fra, hvor annerledes regler det er for fosterbarn i forhold til “vanlig” barn, and the list goes on. 

Om dere vil jeg skal skrive om et konkret tema innenfor dette tema, vær så snill å legge igjen en kommentar i kommentar felter under dette innlegget, så skal jeg med glede skrive mer om dette fordi det er så sinnssykt viktig. 

– Mona Marlene 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg